woensdag 1 april 2009

stageweek 'to hear'+ uitstap Kirstenbosch

Hallo iedereen,

Hoe zit het daar in het koude België??? Hier gaat nog altijd alles supergoed! Nog twee dagen en het is paasvakantie! En nog één week en David is hier! joepie! Ik ga de kinderen en Faith spijtig genoeg twee weken moeten missen, maar we gaan zeker eens langs in de paasvakantie. De kinderen moeten dan niet naar school komen maar ze mogen. Er worden ook geen lessen gegeven in de paasvakantie, er wordt enkel opvang voorzien.

Vorige week hebben we rond het thema 'horen' gewerkt Dit was een heeeel leuk thema want we konden samen met de kinderen veel muziek maken. We hebben samen met hen muziekinstrumenten gemaakt. Dit was heeel leuk.
Samen met Faith speelden we ook op de muziekinstrumenten van de school. In de klas van Faith staat een koffer vol met muziekinstrumenten. Echt super tof. Faith begeleidde de kinderen op haar djembé. We vertelden ook het verhaal 'een huis vol muziek'. Melina las voor en ik bespeelde de instrumenten die in het verhaal voorkwamen. De kleuters genoten hier echt van.
Onze geluidendomino viel ook in de smaak. De kleuters moetsen twee dezelfde geluiden bij elkaar zoeken. We maakten samen met de kinderen ook telefoons.

De week was weer voorbij gevlogen en het weekend stond al voor de deur. Zaterdag hebben we gewerkt voor school en ben ik eindelijk naar de kapper durven gaan. En nee, ik ben niet met een rastakapsel teruggekeerd. De kapster heeft het echt goed gedaan! hihi

Zondag zijn we met onze Belgische vrienden en enkele huisgenoten de Botanische tuinen van Kirstenbosch gaan bezoeken. Echt prachtig om te zien. Heel veel mooie bloemen en planten. 'Savonds was er een optreden van een orkest uit Kaapstad. Het was spijtig genoeg klassieke muziek, maar daarmee heb ik terug wat meer cultuur gesnoven.

Vele groetjes en tot snel!
xxxx Katoe









muzikaal verhaal






























de zelfgemaakte telefoons











Faith






spelen op muziekinstumenten






schudders maken







geluidendomino








mijn geknipte coupe









Botanische tuinen Kirstenbosch



































De zelfgemaakte schoolbibliotheek, ze is eindelijk af!














Geen opmerkingen:

Een reactie posten