zaterdag 7 februari 2009

Cape Town orientation tour

hallo iedereen!

Vandaag zijn we een hele dag op stap geweest met een gids en een bus vol hollanders!
Man, man, man, ik kan geen 'alsjemenou', 'vetcool', 'lekker'(uitspreken met een hollands accent) meer horen. Maar de tour op zich was wel heel leuk. Onze gids (Dustin) vertelde ons alles over Kaapstad. De plaatsen waar we zeker moeten naartoe gaan maar ook de plaatsen die we moeten mijden. We reden overal met een busje naartoe en stapten af en toe eens uit.

Waterfront is echt een supermooie en sjieke plaats. Ge vindt daar leuke café's en restaurants aan het water, een groot shoppingcenter, leuke marktjes en zelfs een Belgisch restaurant!!! Hier gaan we morgen eens op verkenning want met de gids hebben we hier maar efkes rondgelopen. Er was zelfs een body shop! Melina was hier heeeeeel gelukkig mee! Morgen gaan we wat productjes halen!

We hebben ook alle stranden bezichtigd. beach 3 en 4 zijn naar het schijnt erg aan te raden. Op beach 1 en 2 moeten we niet gaan wat dat is een homo-lesbienne strand( hier loopt iedereen rond met een spannend broekske, haha) en een naakstrand.

Rond de middag kregen we fisch and chips. Dat was eigenlijk niet zo lekker. Veeeeeeel te vettig (en als ik da al zeg!!!)

We zijn ook naar het station in Kaapstad geweest. Hier had ik voor het eerst een onveilig gevoel. De mensen lopen hier heel dicht op elkaar en bekijken u enorm. Er lopen hier ook veel arme mensen rond. De gids wou ons deze plaats eens laten zien om het veschil aan te tonen met de sjieke wijken. Maar in dat station ga ik toch nooit meer terug.

Het was vandaag weer om te stikken en een ijsje deed echt wel deugd (het was banaan met kauwgum smaak,mmmmm)

Toen we 'savonds thuis kwamen waren we heel moe maar ik heb toch de moed gevonden om spaghetti-saus te maken, ondertussen heeft Melina wat gekuist want die keuken hier is heel vettig. We hebben daarom kartonnen borden en plastiek bestek gekocht! hahahaha.

Nu is het hier heel hard aan het regenen en aan het bliksemen. De ramen in de gang stonden nog open en het water stroomde naar binnen. Ik en Melina kregen natuulijk die ramen niet derekt dicht waardoor we nu kletsnat zijn.

We hebben ons wasmachien eens opezet! Hopelijk komen onze kleren er goed uit want we wisten niet goed op welk knopke we moesten drukken.

Tot morgen allemaal! We missen jullie!!!!

xxxxx











waterfront




het niet zo lekkere middageten
parkeerwachter: toont iedereen waar je moet staan


kindje op het strand






links: onze gids (met de blonde haren)










































muizenberg: strand met veel surfers



















wat was Melina blij: een body shop!!!!
onze zelfgmaakte spaghetti!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten