donderdag 12 februari 2009

Dag twee in Masipumelele

hallo iedereen!

vandaag was onze tweede observatiedag. Het was weer heel leuk! Vandaag zijn we met alle kinderen van de derde kleuterklas naar de plaatselijke bibliotheek gegaan. De bibliotheek ziet er een beetje uit zoals bij ons in Belgie. De mevouw van de bib (ben haar naam vergeten) heeft twee boekjes voorgelezen. De kinderen vonden dit zeer leuk.

Eens we terug waren op de school zijn we even gaan vergaderen bij Lynn Lamb (dit is de projectmanager van de school). Ze vroeg ons om vanaf woensdag te beginnen met ons project. We beginnen met een groep van 12 kinderen waarvan hun Engels redelijk goed is. Ze heeft ons ook gevraagd om enkele taalspelletjes te maken want hier wil de school in groeien. Dus dit weekend staat er al heel wat werk voor de boeg.

Na de speeltijd was het de verjaardag van een kindje. En hebben we allemaal lekkere chocoladetaart gegeten. Vandaag hebben we ook kennis gemaakt met Mandy (de andere juf van de derde kleuterklas). Zij spreekt enkel Engels tegen de kinderen en Zuid-Afrikaans. Haar kunnen we goed verstaan.

De kinderen kunnen soms nogal rumoerig zijn en dan wordt de kokkin erbij gehaald. Zij heeft een megastem en kan de kinderen intomen. Als de kinderen naar ons niet willen luisteren mogen we haar er altijd bijhalen.

Ik heb ook heel hard gelachen met het feit dat Faith haar GSM in haar boezem stopt. Als zij telefoon heeft komt dit recht vanuit haar BH. Echt grappig om te zien.

Morgen gaan we de andere school bezoeken en daar zullen we ook enkele dagen les geven. In deze school spreken ze Zuid-Afrikaans en Engels. hier krijgen jullie morgen verslag over.

Onze Internetproblemen zijn nog altijd niet opgelost dus kan je me nog steeds niet mailen op mijn hotmail maar wel op G-mail.

Ik heb ook alle namen van de kinderen uit Faith haar klas genoteerd: probeer dit maar eens uit te spreken:
- Mahle
-Bongiwe
- Asihelelwa
-Zethû
- Sisanda
- Lihle
- Ligema
- Sinayo
- Jonathan (dit is de enige naam die ik ken)
- Asemahle
- Tembalihle
- Amahle
- Nasiphe
- Hlumela
- Siplhaluhle
- Lwazi
- Zubenathi
- Sindiswa
- Lukhanyo


Tot morgen!

xxx Katoe of Katuu (Kato kunnen ze niet uitspreken)



de bibliotheek in Masiphumelele






















de kinderen zaten klaar voor het verhaaltje































mevrouw van de bib leest een verhaaltje voor
















een lekkere chocoladetaart voor de jarige
















blazen maar...
















de jarige mocht als eerste de taart aansnijden




















iedereen is aan het smullen van de lekkere taart








Geen opmerkingen:

Een reactie posten